Microsoft lanceert ‘Copiloot voor je werk’

Microsoft lanceert nieuwe AI-functies die je helpen bij het gebruik van de Office-programma’s. Het bedrijf noemt deze kunstmatige intelligentie een “copiloot” die gebruikers helpt bij het werken met Office-programma’s zoals Word, Teams en PowerPoint. Microsoft heeft recentelijk al de AI-technologie GPT van OpenAI aan de zoekmachine Bing toegevoegd. Nu volgen ook de Office-apps zoals Outlook, Word, PowerPoint en Excel. De apps gaan gebruikmaken van de nieuwe GPT-4-technologie.

Microsoft Copilot

Wat is Copilot?

Copilot is nu beschikbaar voor een beperkt aantal gebruikers. Zodra het breder beschikbaar is kun je het vinden in een balk naast de Microsoft 365-app die je gebruikt. Copilot kan je helpen bij het invullen van tabellen in Excel, het opstellen van tekst in documenten en het maken van presentaties in PowerPoint. De gebruiker blijft leidend, maar zal sneller en efficiënter kunnen werken, aldus Microsoft.

Tijdsbesparing

Volgens Microsoft besteden we 80 procent van onze tijd aan randzaken zoals het beantwoorden van e-mails. In Outlook kan Copilot e-mails samenvatten en voorgeschreven reacties voorstellen. Gebruikers kunnen zo hun e-mails sneller lezen en met één klik een complete reactie terugsturen. In Teams kan de AI vergaderingen automatisch samenvatten.

De integratie van generatieve AI in meer toegankelijke applicaties is een belangrijke stap voorwaarts. De technologie zal nog niet altijd foutloos zijn, maar het is een nuttige en handige tool die een groot aantal taken kan uitvoeren en het biedt mogelijkheden voor ontwikkelaars om verder te bouwen op deze technologie.

Microsoft Copilot

Meer weten over dit onderwerp?

Laat je telefoonnummer achter en we bellen
je zo snel mogelijk terug. Je kunt ook een
berichtje sturen naar contact@milvum.com

Heb je ook een vraagstuk dat je met
een app of platform wilt oplossen?

Neem dan contact op
Arvind