Hoe we de techniek achter ChatGPT gebruiken voor softwareontwikkeling

De afgelopen maanden is ChatGPT continu in het nieuws. Het programma van OpenAI schrijft alsof het een mens is. Het gebruikt daarvoor een model dat voorspelt welke tekst verwacht wordt.

open AI

Diezelfde techniek is ook toepasbaar in softwareontwikkeling. De makers van ChatGPT brachten onlangs ook Github Copilot op de markt. Het programma gebruikt de techniek achter ChatGPT voor het schrijven van code. Het kijkt naar patronen en voorspelt op basis van jouw invoer, wat de volgende regels code moeten worden. Zeker voor herhalende code die eenvoudiger kan worden gemaakt is die techniek een uitkomst voor ontwikkelaars. Door het kopieer-en-plakwerk te laten uitvoeren door Github Copilot, bespaart de software programmeurs het schrijven van repetitieve code.

Binnen Milvum testen we momenteel kleinschalig met deze nieuwe techniek. Daarbij zien we bij eerste verkenningen al mooie kansen voor toepassing van deze software. Enerzijds voor het schrijven van herhalende code, maar ook om suggesties en inspiratie te krijgen wanneer je vastloopt bij het programmeren van complexe code. Zorgvuldige controle blijft echter nog steeds noodzakelijk, omdat Github Copilot (nog) niet altijd foutloos codeert. Wij testen daarom door en blijven de ontwikkelingen op de voet volgen.

Meer weten over dit onderwerp?

Laat je telefoonnummer achter en we bellen
je zo snel mogelijk terug. Je kunt ook een
berichtje sturen naar contact@milvum.com

Heb je ook een vraagstuk dat je met
een app of platform wilt oplossen?

Neem dan contact op
Arvind