Dertig miljoen downloads en tien jaar later

Tien jaar geleden bouwden we de mobiele app Soccer Scores Live. Wat we toen nog niet wisten, is dat de app binnen no-time dertig miljoen keer gedownload zou worden en zou leiden tot de start van Milvum. Nu, tien jaar verder, is de app al lang niet meer het enige waar we trots op zijn. Het succes bleef niet onopgemerkt.

soccer scores live app

We groeiden uit tot een professioneel softwarebedrijf en bedachten en bouwden tientallen mooie applicaties voor ING, diverse ministeries en vele andere organisaties. Toch vergeten we nooit dat Soccer Scores Live de basis onder ons succes legde. De ultieme customer experience die de voetbalapp groot maakte, staat nog altijd aan de basis van alles wat wij dagelijks ontwikkelen.

Uniek in zijn tijd

Een van de speerpunten van de app, was de pushnotificatie die je binnen een minuut op je telefoon kreeg wanneer er gescoord was. Vandaag de dag klinkt een dergelijke pushmelding logisch, maar tien jaar geleden was er geen app of website die deze mogelijkheid bood en waren veel mensen voor voetbaluitslagen nog afhankelijk van teletekst. We speelden in op een behoefte van de gebruiker en werden hiervoor beloond met talloze downloads. Iets wat destijds ook de Windows Phone Store opmerkte, waardoor we onze app naast bekende namen als Angry Birds in de lijst met uitgelichte apps terugvonden.

Enorme uitdagingen overwonnen

Het enorme succes van Soccer Scores Live legde ook een enorme druk op de app. De servers moesten de vraag aankunnen en de app moest vlot en gebruiksvriendelijk blijven werken, ondanks de steeds grotere gebruikersgroep. Het gaf ons als bedenkers en ontwikkelaars uitdagingen, die we met twee handen aanpakten. En met succes. Want de app bleef al die tijd fier overeind, ondanks de enorme schaal van dertig miljoen gebruikers wereldwijd. Het gaf ons het vertrouwen om onze kennis en diensten ook in te zetten voor anderen. Zo ontstond tien jaar geleden Milvum.

milvum app soccer scores live

Inspelen op de gebruiker

Inmiddels ontwikkelen we geen apps meer voor onszelf, zoals Soccer Scores Live, maar ontwikkelen we enkel nog voor anderen. Zowel voor corporates, ondernemers als voor de overheid, bouwen we innoverende apps en platforms. Wat echter in tien jaar nooit is veranderd, is het centraal stellen van de gebruiker. Waar ligt de behoefte? Hoe werkt een applicatie intuïtief voor de doelgroep? Kortom, hoe zorgen we voor blije gebruikers? Wat de kern was van het succes van onze eigen app, vormt nu de kern voor blije applicatiegebruikers van onze tevreden opdrachtgevers. Samen met hen onderzoeken we wat de gebruikers verwachten en combineren we dit met hun eigen wensen. Zo ontstaan apps die niet alleen onze opdrachtgevers helpen hun doelen te verwezenlijken, maar die ook de gebruikers blijer maken. Wanneer zij enthousiast zijn, zullen ze als ambassadeur van de applicaties functioneren en groeit het gebruik gestaag door.

Meer weten over dit onderwerp?

Laat je telefoonnummer achter en we bellen
je zo snel mogelijk terug. Je kunt ook een
berichtje sturen naar contact@milvum.com

Tien jaar ontwikkeling

We zijn trots op tien jaar ontwikkeling. We maakten een knallende start en bewezen direct dat onze gebruiksvriendelijke insteek voor app-ontwikkeling succesvol is. De jaren erna bewezen we het keer op keer opnieuw voor onze opdrachtgevers, met cross platform apps die de gebruikers op alle besturingssystemen bedienen. Door onze ervaringen weten we als geen ander hoe om te gaan met schaalbaarheid en kiezen we slimme manieren van hosting die flexibel op- en afschalen mogelijk maakt. De techniek veranderde gedurende de jaren en maakte nóg meer mogelijk dan we tien jaar geleden konden bedenken. Maar wat altijd hetzelfde blijft, is onze trots op de eerste app die aan de start stond van ons mooie bedrijf.

Heb je ook een vraagstuk dat je met
een app of platform wilt oplossen?

Neem dan contact op
Arvind