Applicatie

SBG

Eén app met alle activiteiten in de buurt

sbg case animatie eerste slider v2

In 2022 benadert de Sportief Besteed Groep (SBG) Milvum met de vraag om een app en platform te ontwikkelen. SBG wil dat hun achterban zich met een paar drukken op de knop kan aanmelden voor sport- en culturele activiteiten in de buurt. De app die door Milvum wordt ontwikkeld, is geschikt voor jong en oud en slaat goed aan. Sinds de app begin 2023 in gebruik is genomen, zijn inmiddels bijna alle activiteiten die SBG aanbiedt volledig gevuld.

Blijf up-to-date!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Zo ben je verzekerd van een plek in onze volgende masterclass en profiteer je van een gereduceerd tarief op je eerste consult.

SBG bestaat 15 jaar, en er zijn inmiddels acht werkmaatschappijen actief in meerdere regio’s en gemeenten. Samen met tientallen lokale partners organiseren ze honderden sportieve, culturele en sociale activiteiten. De SBG-app zorgt ervoor dat het aanbod wordt samengebracht op één overzichtelijke én interactieve plek. Zo vinden organisatoren en deelnemers van de activiteiten elkaar op een laagdrempelige manier, en het is gemakkelijk voor gebruikers van de app om deel te nemen aan de activiteiten.

SBG app

Zo werkt de app

  • Stap 1

    Maak een profiel aan.

  • Stap 2

    Bekijk activiteiten bij jou in de buurt in een handig overzicht.

  • Stap 3

    Vind jouw favoriete activiteit en meld je aan.

Deelnemers kunnen de app gratis downloaden. Vervolgens kunnen ze de app direct in gebruik nemen. Met een profiel zijn er meer functionaliteiten beschikbaar om gepersonaliseerd gebruik van de app te realiseren op het gebied van sportieve en culturele activiteiten in de buurt.

SBG streeft ernaar een samenleving te bevorderen waarin iedereen actief deelneemt. De app draagt hieraan bij door iedereen de kans te geven volwaardig deel te nemen aan de samenleving, zodat niemand aan de zijlijn hoeft te staan. Op deze manier hopen ze grotere maatschappelijke uitdagingen, zoals depressie, uitsluiting en eenzaamheid, effectief aan te pakken.

Waarom een platform?

Het platform is ontwikkeld met twee doelen. Het eerste doel is om deelnemers te informeren over de app en het gebruik te stimuleren. Arvind Jagesser, CEO bij Milvum: “Het platform zorgt ervoor dat mensen denken, dit is een handige app, ik download de app en meld me aan. Zo kan iedereen in drie simpele stappen meedoen aan activiteiten in de buurt.” Het tweede doel van het platform is organisatoren van activiteiten informeren over de voordelen van de app. Jagesser: “SBG hoopt zo tevens hun netwerk van organisatoren steeds verder te vergroten. Wij hadden samen als doel met de app en het platform om zoveel mogelijk mensen mee laten doen aan de samenleving, het organisatiedoel van SBG.”

"Onze app evolueert uiteindelijk tot een onmisbare digitale collega, die de gebruiker te allen tijde voorziet van relevante informatie die naadloos aansluit op hun individuele behoeften. We streven ernaar om op consistente wijze elementen te standaardiseren, waardoor we de unieke mogelijkheid krijgen om actief betrokken te zijn bij initiatieven die gericht zijn op het verbeteren van het leven van de meest kwetsbare doelgroepen in onze samenleving."

Heb je ook een vraagstuk dat je met
een app of platform wilt oplossen?

Neem dan contact op
Arvind

Wil jij ook een digitaal product met een
fantastische beleving? Download dan hier onze
whitepaper ‘In 5 stappen van idee naar prototype’