App & Platform

Kennisplatform Ondermijning

Uitgebreide voorlichting voor professionals
Branche

Overheid

App & Platform

Een kennisplatform in combinatie met een app

Resultaat

Tevreden medewerkers Aanjaagteam Ondermijning (ATO) en 4,6 uit 5 sterren in de app-store

Maatschappelijke impact

Actieve verbetering leefomgeving Nederland

In 2020 ontwikkelt Milvum het Kennisplatform Ondermijning (KPO), een platform van en voor overheidsprofessionals die helpt bij de bestrijding van ondermijnende criminaliteit. Het platform is ontwikkeld in opdracht van het Landelijk Informatie- en Expertisecentrum (LIEC), de tien Regionale Informatie- en Expertisecentra (RIEC) het Aanjaagteam Ondermijning (ATO) en het Ministerie van Justitie en Veiligheid.

Meer weten over
deze case?

Laat je telefoonnummer achter en we bellen
je zo snel mogelijk terug. Je kunt ook een
berichtje sturen naar contact@milvum.com

Arvind
CEO Milvum

"Ondermijnende criminaliteit is een vorm van criminaliteit waarbij de onderwereld gebruik maakt van diensten van de bovenwereld. Denk aan: post- en pakketenstroom om drugs te versturen. Criminelen die een voertuig huren voor mensensmokkel. Of verhuurders in de vastgoedsector die hun panden (onder druk) laten gebruiken voor drugs- of wapenhandel. Deze vorm van criminaliteit is voor de overheid lastig te onderscheppen. Elke Nederlandse gemeente heeft er mee te maken en is in meer of mindere mate verantwoordelijk. Het was voor ons een geweldige uitdaging om professionals te ondersteunen met een app en platform om hun kennis en netwerk te vergroten."

Kennisplatform Ondermijning

Het Kennisplatform Ondermijning faciliteert gemeenten en professionals die verantwoordelijk zijn voor de aanpak van ondermijnende criminaliteit. Het platform deelt kennis en ervaringen over georganiseerde ondermijnende criminaliteit. De aangeboden informatie zorgt ervoor dat professionals in deze sector hun kennis kunnen verbreden en verdiepen. En het helpt deze professionals om een netwerk te bouwen zodat ze elkaar kunnen helpen bij de aanpak van vergelijkbare problematiek.

Een jaar voordat het kennisplatform is gelanceerd, ontwikkelt Milvum eerst een app in opdracht van het RIEC-LIEC en het ATO. Deze app houdt volgers 24/7 op de hoogte van het ondermijningsnieuws, leert hen hoe ze ondermijning kunnen herkennen en biedt de mogelijkheid hun kennis te testen via een quiz. Ook is er de mogelijkheid om vermoedens over ondermijnende criminaliteit te melden.

De app Ondermijning: zie jij de onderwereld in de bovenwereld?
Stap 1Download de app en blijf 24/7 op de hoogte van het nieuws.
Stap 2Doe de quiz en kijk of jij ondermijnende criminaliteit herkent.
Stap 3Heb je een vermoeden over ondermijnende criminaliteit in jouw omgeving? Meld dit (anoniem) in de app.

Om tot de prototypen van de app en platform te komen heeft de opdrachtgever het traject ‘Jumpstart ’ van Milvum doorlopen. Arvind Jagesser, CEO van Milvum: "Onze Jumpstart helpt de strategische doelen van klanten aan de hand van vijf stappen om te zetten naar concrete oplossingen in de vorm van een product. Dat is voor de zowel het platform en de app heel goed gelukt.”

“Wij zijn de eerste partij in Nederland die dit op deze manier heeft gedaan. Daar ben ik enorm trots op. ”

Impact van de app en het platform

Jagesser: “Omdat het om een platform van overheidsinstanties gaat, worden deze gehost bij de politie. Wij zijn de eerste partij in Nederland die dit op deze manier heeft gedaan. Daar ben ik enorm trots op. Alle data over het platform en de app blijft in handen van de politie. Ik ben weleens aangesproken op een evenement door medewerkers van RIEC-LIEC dat ze erg blij zijn met de app. En de app krijgt in de app-store 4,6 uit 5 sterren. Dat is natuurlijk super!”

Meer weten over
deze case?

Laat je telefoonnummer achter en we bellen
je zo snel mogelijk terug. Je kunt ook een
berichtje sturen naar contact@milvum.com

Benieuwd naar de app?

Wil je zien hoe je app werkt? Download 'm hieronder.

Deel deze case viaFacebookTwitterLinkedIn

Bel mij terug