Robot

Jimmy Nelson: The Preservation Robot

Iedere upload helpt de culturele diversiteit van de mensheid te bewaren
Brache

Cultuur

Robot

1 autonome technologie, 4 actieve platformen

Impact

Een robot die de mensheid helpt culturele diversiteit te bewaren

Resultaat

14.000 foto’s geüpload

Samen met de wereldberoemde fotograaf Jimmy Nelson en Internationaal reclamebureau J. Walter Thompson ontwikkelden we ‘The Preservation Robot’. Een robot die continu een groot aantal afbeeldingen verspreidt van inheemse culturen op het internet, om het cultureel diverser te maken.

Meer weten over
deze case?

Laat je telefoonnummer achter en we bellen
je zo snel mogelijk terug. Je kunt ook een
berichtje sturen naar contact@milvum.com

Arvind Jagesser
CEO Milvum

“De wereld gaat steeds meer op elkaar te lijken. Waar we vroeger allemaal gescheiden leefden, zijn we nu constant verbonden via het internet. Authentieke, inheemse culturen dreigen te verdwijnen in deze globalisering. Met foto's die Jimmy Nelson heeft gemaakt, dragen we zorg dat onze kennis van deze stammen niet verloren gaat door dit een plaatst te geven in onze verbonden wereld.”

Nelson en zijn Preservation Robot

De ‘Preservation Robot’ gebruikt het internet – een van de dingen die de culturele diversiteit bedreigen – tegen zichzelf door het besef van verschillende inheemse culturen onder de aandacht te brengen en houden. Dit is het antwoord van fotograaf Jimmy Nelson op homogenisatie. Nelson reisde de afgelopen dertig jaar over de wereld. Zijn doel? In contact komen met de laatst overgebleven inheemse culturen en ze vastleggen met zijn camera. Hij gelooft sterk dat het openbaar maken van de rijkdom en verscheidenheid van deze inheemse culturen helpt om hun tradities en levensstijl te beschermen. Bovendien stimuleert dit de culturele diversiteit op brede schaal. Nelson, die de zorgwekkende afname van culturele diversiteit gedurende de afgelopen decennia heeft waargenomen, maakt gebruik van de 'Preservation Robot' om dit proces te bestrijden. Hij keert het internet letterlijk tegen zichzelf, met als doel het behoud van deze culturen.

Zo werkt The Preservation Robot
Stap 1Foto's plaatsen: de ‘Preservation Robot’ maakt automatisch accounts aan op online platforms. Denk aan sociale media, Reddit en platforms als IMGUR en TinyIMG. Deze accounts worden gebruikt om foto’s de uploaden.
Stap 2Search Engine Optimization (SEO): het script, de drijvende kracht achter de robot, is ontwikkeld in samenwerking met SEO-experts. De codering zorgt ervoor dat de ‘geüploade culturen’ een steeds prominentere plek krijgen in uiteenlopende zoekresultaten van zoekmachines over de hele wereld.
Stap 3Upload voltooid: als een upload is voltooid zendt het data terug naar de ‘Preservation Robots' eigen website. Deze bevat informatie als de foto-URL, geolocatie van de server waar de foto geüpload is en nog veel meer. Via een interactieve wereldbol is real-time de progressie van het ‘Preservation Robot’-project te zien.

De robot is ontwikkeld als een platform dat zichzelf blijft verbeteren in alle upload-, deel- en SEO-functies.

"Elk van de 14.000 geüploade foto's draagt bij aan het behoud van kennis en begrip van deze stammen, die vaak worden bedreigd door de dominante aanwezigheid van de Westerse cultuur."

Resultaat

Dankzij de inzet van ‘The Preservation Robot’ zijn er maar liefst 14.000 foto's geüpload op 4 verschillende actieve platformen. De robot heeft op efficiënte wijze een groot aantal afbeeldingen van inheemse culturen verspreid via sociale media, Reddit en andere relevante platforms. Met elke upload groeit de zichtbaarheid en het bewustzijn van de rijkdom en diversiteit van deze culturen, die anders wellicht verloren zouden gaan in de stroom van homogenisatie. Elk van de 14.000 geüploade foto's draagt bij aan het behoud van kennis en begrip van deze stammen, die vaak worden bedreigd door de dominante aanwezigheid van de Westerse cultuur. Het succes van ‘The Preservation Robot’ is een testament aan de kracht van technologie en samenwerking in het waarborgen van culturele diversiteit.

Meer weten over
deze case?

Laat je telefoonnummer achter en we bellen
je zo snel mogelijk terug. Je kunt ook een
berichtje sturen naar contact@milvum.com

Bel mij terug